Towns

Justine was engaged by her close personal friends to design their “forever home.”

 

The brief was to create a three-level home with swimming pool which would be warm and inviting with a “Hampton style” aesthetic.  Their previous home expressed a minimal aesthetic with integrated joinery due to space constraints.

 

In contrast, the brief for the new home was for it to feel luxurious and plush, show timber and other details, and cater efficiently for entertaining large numbers of guests.

 

This project exceeded the client’s expectations in terms of its planning of space, view selection, natural light levels (the house faces South) and privacy.  Justine prepared a comprehensive joinery package and selected all the fittings and fixtures throughout the home.

 

Justine interpreted the clients “Hampton style” request by infusing contemporary elements with the design brief, thereby resulting in a Sydney home with a unique design aesthetic.

 

Soft furniture selections and styling by Sheira The Style Therapist.

Gilgandra

An old cottage was demolished to better address the needs of a couple and their two young children.

 

The site had a steep slope from the street to the rear garden, but the client’s brief was to create as few stairs as possible leading out from the living areas onto the rear garden and swimming pool.

 

The brief for an almost level rear entertaining terrace and garden led to the concept of a split-level entry. This layout exceeded the client’s expectations as they love the seamless flow of the spaces within. Natural ventilation, good sunlight and privacy from neighbour’s were also carefully considered throughout the design process.

 

Justine was responsible for the project from the initial sketch design drawings through to the construction on site.

Ramsgate A

An old beach bungalow was demolished and replaced with two, four level homes.  Through the use of clever space planning and sleek design lines, two spacious attached, contemporary homes were created.

The Council process and neighbor negotiations were challenging, but an ambitious floor space ratio was ultimately achieved.  Excavation into sand also proved a challenge, however this was overcome with excellent builders and engineering details.  Considered Council and neighbor negotiations, careful earthworks and construction, as well as integrated joinery and seamless space planning resulted in a successful project that exceeded expectations.

Bourke

Justine worked with the clients, who were close personal friends, from project inception to completion on this extensive renovation of an existing terrace house.

 

At completion, the house reflected the client’s personality.  Clever space planning within a limited building envelope and timeless material selections have meant that the house still functions efficiently today.

 

The house has a timeless aesthetic that is clear to all who visit.

Ramsgate B

An old beach bungalow was demolished and replaced with two, four level homes.  Through the use of clever space planning and sleek design lines, two spacious attached, contemporary homes were created.

The Council process and neighbor negotiations were challenging, but an ambitious floor space ratio was ultimately achieved.  Excavation into sand also proved a challenge, however this was overcome with excellent builders and engineering details.  Considered Council and neighbor negotiations, careful earthworks and construction, as well as integrated joinery and seamless space planning resulted in a successful project that exceeded expectations.

Portland

Joint venture with Studio KA

 

Justine was engaged to design a new, three level home with swimming pool for a couple and their three children.

 

There was always the potential for re-sale at construction completion, so the brief was to design the home, not only for the client’s needs, but also for a potential purchaser.

 

The clients favoured modernist, seamless planning and interiors. Justine was responsible for the phases of Sketch Design and Development Application Documentation to Waverley Council. Meetings with the Senior Planner at Waverley Council were required in order to achieve DA approval.

 

Justine managed this process without input from a Town Planner. She was also responsible for the comprehensive joinery package and the selection of fittings and fixtures throughout the home.

 

The clients were thrilled with the end result and have decided not to sell what is now their family home.

Hastings Parade

The construction of a new contemporary home with a relaxed, beach-holiday aesthetic.  The brief from the client was for a home that would not be an imposing, modernist box, but instead, an Australian inspired beach-side home, rich in natural materials and texture.

The design takes advantage of the sloping site and maximizes an underground garage and associated living spaces.  The family sized house is perceived as understated from the street.  The project is currently out for tender with builders.